15. července 2016

Doba anonymních existencí

V dnešní době mnoho lidí používá dynamickou IP adresu či připojení skrz proxy. Proč vlastně?  Pokud nepraktikujete trestnou činnost,  váš názor je svobodný a nikdo vás za něj neodsoudí.  Ať už jde i trest finanční či jakýkoliv jiný.  O morální v dnešní době už vůbec nejde.  Jde v první řadě o peníze. Vaše anonymita by byla důležitá v zemi jako je severní Korea,  pokud by jste se chtěli dostat do problémů. V Demokratické zemi nezáleží na vašem názoru.  Není nijak postihnutelný,  a hlavně nevyjadřuje hrozbu.  V severní Korei, ale taky nepředstavuje (téměř) žádnou hrozbu.  Tam jde ale o pouhé využití člověka jako levnou,  čili nulovou pracovní sílu. Tor je tady jen pro pedofily a kontakty. Způsob jak z vás získat peníze, ale ovšem ne pro svobodu - která už je a není zrovna malá. Je všude kolem,  hlavně v místě kde se soustředí nejvíce lidí.  To je běžný internet,  park,  restaurace..
Minimum lidi je tak schopných,  aby dokázalo zjisti vaší IP.  Především k ní dosadit jméno,  město,  školu,  práci,  přátelé. Není to ani potřeba. Tohle vše dnes dobrovolně předkládáte pomocí FB.  Pokud mezi takové nepatříte, děláte dobře.

Otázka na závěr:  Myslíte že by se o vás někdo "normální" zajímal? Někdo bohatý a mocný? Nejspíš ne, nejste žádná hrozba. Pokud stále stále myslíte že ano,  vzkazují vám - schizofrenie se dá léčit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pro koho to vlastně píšeš a jaké je tvá motivace?