25. května 2016

Hovada na koncertech

Viděli jste tu reklamu, ve které návštěvníci koncertu pustí svítilnu ze svého mobilu přímo do očí kapely ?
Je to sice jen reklama ale je to přesně to co mě sere na všech koncertech. Pokud stojíte někde vzadu, většinu vašeho zorného pole kolikrát zabírá akorát display zasraně přechytralého telefonu jeho slaboduchého vlastníka.

Jak vlastně funguje mozek člověku co ze svého mobilu chce vyfotit frontmana kapely, nebo dokonce s tím směšným mikrofonem se kterého nejde při jízdě na dálnici rozumět zhola nic, část nahrát ? Nejde tam nic vidět, je to rozmazané, hnusné a neprofesionální. Kazí to zážitek dalším lidem kteří tam přišli kvůli hudbě, či spíše zážitku. Skutečně musí dokazovat že tam byli ? To je jako se vyfotit na výstavě s obrazem. Takové selfie video s "užívání" koncertu tady ještě nebylo, ale bojím se že příjde.

Na internetu je spousta profesionálních fotek z koncertu, které se nefotí s těch vašich placiček, ale z kurva drahého fotoaparátu, na kterém nezáleží že má méně megapixelů než vaše placička. Má větší čočku, objektiv.. Sakra, úplně cokoliv je na něm lepší. Na ty své úžasné fotky se stejně mockrát nepodíváte, vy máte své rozmazané. Jste rádi že jste tam byli, že ostatní viděli že jste tam skutečně byli. Na tom ale skutečně taky nezáleží, protože tohle je jen další z mnoha akcí na které se dostanete. Na tu předchozí během pár hodin zapomenete. Nebudete z toho ještě měsíc mimo, jaké eargasmy jste na koncertě zažili. Budete možná tak rádi že kapela zahrála tu jednu hitovku, co jste viděli na YouTube a pouštěli si z repracku zase toho all-in-one mobilu. Posléze možná dojde i k tomu že si celé nové album někde stáhnete (čornete, vy kurvy! Stahují se závadné potraviny/léky s oběhu), s tím že jste si ho zaplatili návštěvou koncertu.

Doplnění : Teď mě tak napadlo. Není celá kampaň "Probuďte se" společenskou satirou? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pro koho to vlastně píšeš a jaké je tvá motivace?