17. února 2017

Pálení knih a jiné zločiny

Krátké zamyšlení nad nesmyslem, jakým je destrukce jakékoliv knihy různého přesvědčení.

V dnešní době se docela rozmohlo hanobení Koránu. Po tom co je křesťanství už pasé a Bible několikrát spálena Marylinem Mansonem, je to logický vývoj. Jaká bude další kniha po Koránu? Deklarace lidských práv a svobody? Tóra?
Nechci vést zamyšlení tímto směrem. Chci vám jen říct, že jakákoliv destrukce čehokoliv jen ukazuje váš zájem tím předmětem. Ukazuje to vaše zaujetí objektem, že vám na něm záleží a proto ho ničíte. Není to nic jiného, než roztrání učebnice přírodopisu ignorantským žákem základní školy. Její obsah něco znamená, o něčem člověka naučí, ale vzhledem k tomu že náš malý školáček je mdlého rozumu, jiný způsob rebélie ho nenapadne.

Všechny takové činnosti má na svědomí lůza, která bude vždycky vyžadovat pozornost takovýmto primitivním způsobem. K čemu nám vlastně je informace, že nějaká blbka rozrthala pánbíčkářskou knihu? Že primitivové ničí knihy nám tak vzdáleného náboženství? Zprávy lůzy pro lůzu, nic jiné v tom nehledejme. Že prej může člověku hrozit z extrémismu až šest let? Kdo v to vůbec může věřit?

Spodina se snaží přesvědčit okolí, že bojují za správnou věc. Jde jim přece o stát, o rodinu a podobný hovna na které ve svém soukromém životě z vysoka serou. Když se ale objeví možnost, nějak na svou hloupost poukázat, chytnou se jí a provedou zrovna takovou lumpárnu. Třeba kdyby si ji přečetli, třeba kdyby vůbec někdy něco četli...



Žádné komentáře:

Okomentovat

Pro koho to vlastně píšeš a jaké je tvá motivace?