22. února 2017

Boj o Korán v duševní pustině

V pražské Stromovce se v pondělí (20.2) sešlo zhruba 25 protiislámských aktivistů, aby podpořili čtyřiadvacetiletou Slovenku Adrianu Melekovou alias Sheilu S (podobnost s SS, čistě shodná). Ta je na Slovensku popotahována za to, že natočila video, na němž roztrhala Korán, pomočila jej a následně zapálila (úctihodný výkon hodný státního vyznamenání). Ve vazbě nyní čeká na ortel (nebo na Ortel), hrozí jí až šest let vězení. Nesmysl, s toho ji ultrapravice, teď už vlastně i neomarxisté vysekaj tím že pochčijou a rozšlapou víc Koránů, nebo jich víc zachrání a přečtou - obojí je prohra skutečně svobodného člověka. Těmito skutky se z toho stane tradice a nejspíše i svátek v kalendáři.

Aktivisté ve Stromovce se Mendekovou rozhodli podpořit pálením Koránu. To je vskutku velká podpora, hodna následování. Vy vlastenečtí hrdinové. Rozhodně nešlo o poklidnou akci. Na místo totiž dorazila dvacítka odpůrců pálení Koránu (členové neziskovek, GLBT, neomarxisté)  v čele s evangelickým farářem Mikulášem Vymětalem (fanoušek romů, GLBT, muslimů - nejspíš i členem všech těchto grup.). Obě skupiny od sebe musela oddělit policie, jeden z aktivistů se totiž vehementně snažil zabránit zapálení Koránů ("kdo zabrání zapálení Koránu, toho čeká bonus k účasti). Mimo jiné i tím, že organizátorům protiislámské akce spílali, že nemají akci nahlášenou ("pořádáte neohlášenou akci, to se řékne!").

Na akci se objevili transparenty s nápisy (sorry)jako:
 "Knihy se nepálí, knihy se čtou", "Knihy pálil Hitler. Knihy pálí ISIS. Jste v "dobré" společnosti.", "Respekt všem náboženstvím a názorům", "Omezenost a nerespekt v ČR nechceme", "Žádný prostor fašismu"

Dovolte abych se k těmto výrokům vyjádřil.:

"Knihy se nepálí, knihy se čtou" - Souhlas! Ten kdo pálí knihy, jim přikládá význam kvůli kterým je pálí, tím jim dává na důležitosti a důvod ke čtení.
Nehledně na to, co už dnes moc lidí nevidí. Pálí s knihou společně strom a práci za které vznikla.

"Knihy pálil Hitler. Knihy pálí ISIS. Jste v "dobré" společnosti" - Ty bohužel nejsi v o nic lepší společnosti.

"Respekt všem náboženstvím a názorům" - Aneb - "všichni mají svůj názor (pravdu). Hlavně aby mi svůj nenutili (což je běžná praktika, kterou vy zpochybňujete že se děje)." Čistý nesmysl liberálního New Age názoru.

"Omezenost a nerespekt v ČR nechceme" - ale přece "Omezenost kvete v každé době". Nerespekt?! Co je zase kurva tohle? "Respect my autorithy, byatch!". Snad tolerance! Omezenost leda tak kvete na tvém transparentu.

"Žádný prostor fašismu" - Když nedáte prostor fašimu, vytvoříte fašismus.

FAKTICKÁ POZNÁMKA: Korán byl koupen v akci za 199. Tím kupce promrhal peníze, které mohli jít na holokaust ve střední Africe za podpory UNESCO. Škóda.

Jestli budou českou vlajku zastupovat lidé, co dělají takové hlouposti. Jsme v háji.

Snad pomocí tohoto (a mnoha dalších materiálů) lidé pochopí, co se to v té naší malé kolonii děje.

Článek zapůjčen ze serveru pernamentní listí. Všechna práva vyhlazena.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pro koho to vlastně píšeš a jaké je tvá motivace?