10. října 2016

Volební špína

V sobotu mi bylo opět potvrzeno, že vyhrává stádní hloupost. Všude jsou slyšet stížnosti na vládu - jak se krade; všechno sere; jde do Bruselu ... Ale co lidi dělají, aby tak nebylo? Podotýkám, že není jedinou možností dojít jednou za rok k urně. Když už se tak stane, nedopadá to vůbec dobře. Jsou tu dále tací, kteří prostě volit nepůjdou. Úplně na to rezignovali (nejspíš z té bídy výsledků, ale to není dobré řešení) a myslí si jak s tím státem vymetli.

 Panuje tu nenávist k EU, migraci, islámu, ANO, ČSSD, KSČM… asi i ke všem ostatním populárním stranám, které překvapivě získali nejvíce hlasů. Kdo je tedy volí? Pokrytci! Nenávist ke všemu, vždy a všude. Občas je ospravedlnitelná, ale většinou ne. Vždycky jsou to jen plané slova, která nemají se skutečnou realitou nic společného – jen takové odflusnutí u piva od té zbytečné existence.

Jde to z extrému do extrému. U těchto voleb jsem čekal velký počet hlasů u protimigračních nebo protislámských stran (ne, že bych je chtěl). Nestalo se tak. Zvolilo se zase to stejný. Byl jsem až překvapen, že ANO dostalo tolik hlasů. Strany, které měli smysl, nedosáhly ani procenta. Jako by byla většina voličů zase ovlivněna tou klasikou „Teď dám těm komunistům co proto. Hodím tam ANO!“, „Se státem to jde do prdele, za mého mládí bylo líp – šup tam rudá růže“. Ubohé.

Ještě bych se vrátil k tomu, co volbám předbíhalo. Fašounská česká (že česká? proč tedy proti česku tak usilovně bojuje?) televize původně chtěla pustit do vysílaní superdebaty (superžblebtu) jen 9 zástupců těch nejpopulárnějších stran (samozřejmě proto abychom volili „správně“) Nemá smysl (pro ně ANO ) pouštět do televize bandu profesionálních politiků, kteří znají přesné postupy, jak si získat voliče na svou stranu. Lidé si pak udělají úsudek jen podle toho jak se vyjadřují a co zrovna prohlásí ve vysírání. Kdyby se v té dvou hodině raději věnovali promítání (reálných) programů všech stran, udělali by lépe. Ale pro koho, že? ;)

Aktualizace 14.3.: Víte co je ubohé? Když zjistíte, že jste jako jedinní dva v obci volili správnou stranu. To je silně nepravděpodobné. Stali jsme se obětmi volebního podvodu. Parchanti!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pro koho to vlastně píšeš a jaké je tvá motivace?